Навигација

Нови трендови у онлајн свету утичу на улогу Регулатора у будућности

Заштита малолетника у онлајн свету и употреба напредних технологија и вештачке интелигенције значајно ће променити и унапредити улогу регулаторних тела у Европи, закључак је данас одржаног 50. састанка Европске платформе регулаторних тела (ЕПРА) у Атини, на којем учествују представници Регулаторног тела за електронске медије.

Медијска писменост јесте кључна, али није довољна да одговори изазовима у области заштите малолетника у онлајн свету, због чега је потребна већа сарадња регулатора и органа који се баве заштитом података личности. Ово је закључак панела на којем је приказана веза Директиве о аудиовизуелним медијским услугама и Опште уредбе о заштити података о личности (EU General Data Protection Rights - GDPR).

Тема вештачке интелигеције и употреба напредних технологија у раду регулатора изузетно је заинтересовала присутне и покренула дискусију, у смислу да је потребно у будућности рада ЕПРА додатно размењивати добре праксе употребе напредних технологија у раду регулатора.

На ЕПРА састанка покренуте су бројне теме, међу којима су медијска писменост, европска аудиовизуелна дела и приступачност ТВ програмских садржаја и услуга на захтев особама са инвалидитетом.

Учесници ЕПРА састанка су представници 51 регулаторног тела из Европе, као и представници међународних организација – Европске комисије, Савета Европе, Европске аудиовизуелне опсерваторије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/739/Epra_Atina_oktobar_2019__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/739/Epra_Atina_oktobar_2019__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/739/Epra_Atina_oktobar_2019__3_.jpg
Back to top