Навигација

Одлуке са 383. ванредне седнице Савета РЕМ

Савет Регулаторног тела за електронске медије, на седници одржаној 24. јула 2020. године, разматрајући обавештење Савјета Агенције за електронске медије Црне Горе у којем се позива на наводно кршење члана 7. став 1. Конвенције о прекограничној телевизији и члана 6. Директиве о аудиовизуелним медијским услугама од стране пружаоца медијске услуге Хепи ТВ, закључио је да није у могућности да изведе закључак да су, приказивањем спорног програмског садржаја, дискриминисана права припадника црногорске нације. Савет је донео одлуку да се упути одговор Савјету Агенције за електронске медије Црне Горе који ће садржати такав закључак.

На истој седници Савет РЕМ-а покренуо је поступак изрицања мера против пружаоца медијских услуга ТВ ПИНК због могућих повреда одредби Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

Усвојен је и извештај о броју политичких огласних порука током предизборне кампање за републичке, покрајинске и локалне изборе у 2020. године који ће бити достављен Агенцији за борбу против корупције на даље надлежно поступање.

Back to top